Jesteśmy zapewne przekonani o tym, że zakopane bardzo dobrze się prezentuje zimą. To przecież w tym okresie wszelkie góry tam się znajdujące są pokryte śniegiem. Dzięki temu jest tam przygotowana dla turystów określone atrakcje. Mamy tutaj na myśli na przykład jeżdżenie na nartach, czy snowboardzie. W okresie zimowym są tam specjalnie przygotowane stoki, jak i wyciągi narciarskie. Warto zaznaczyć, że jest wiele takich stoków. Są one umieszczone na różnych miejscach tego miasta, blisko gór. Ale warto zaznaczyć, że są przygotowane zarówno stoki dla osób początkujących jeżdżenie na nartach, czy desce. Także są przygotowane stoki dla profesjonalistów. Jednak od razu nie uważajmy się za profesjonalistów, ponieważ moglibyśmy zrobić sobie, jak i innym krzywdę. Dlatego najlepiej jest pouczyć się na mniejszych stokach przez jakiś czas. Dopiero następnie możemy postarać się skorzystać z coraz to większych i bardziej niebezpiecznych stoków. Także w tym mieście co roku odbywają się odpowiednie zawody narciarskie, które możemy nawet podziwiać.