Gdybyśmy znaleźli się w jakimś ciemnym tunelu i zauważylibyśmy jakieś światło, to na pewno zaczęlibyśmy do niego zmierzać. Tak byśmy czynili, ponieważ wierzylibyśmy, że tam jest wyjście. Podobnie może być z wyborem atrakcji, które mogą nam zagwarantować dane miasta, na przykład Zakopanem. Ale na pewno nie jest on ciemnym tunelem, lecz znajduje się w nim pełno świateł, czyli atrakcji, które ma nam do zapewnienia. To od nas zależy, z których skorzystamy. Jest w Zakopanem pełen wypas. Turyści są tam bardzo doceniani, dlatego mogą korzystać z coraz większej ilości atrakcji. Poza tym warto zauważyć, że w Zakopanem mamy możliwość z aqua parku, czy basenów. Na pewno dzięki nim będziemy mogli się zrelaksować. Poza tym w tym mieście górskim znajduje się wiele hotelów, które są bardzo dobrze przygotowane. Możemy się w nich nie tylko wyspać, lecz także bardzo dobrze spędzić czas na relaksie, masażach, basen, czy wiele innych. Tak więc rodzaj atrakcji, z których będziemy korzystać zależy przede wszystkim od nas samych.